Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Asia Fruit Logistica, Hal 3/Stand H-01

Omzet Zespri in Azië dit jaar op recordhoogte

Zespri neemt jaarlijks deel aan de Asia Fruit Logistica. "Dit is één van onze belangrijkste jaarlijkse beurzen", vertelt Simon Limmer, General Manager China. "Het is een fantastische kans om bij te praten met al onze grote klanten en distributeurs uit de hele wereld. Daarnaast zijn we natuurlijk aanwezig om de opkomende trends in de markt te signaleren zoals nieuwe producten en ontwikkelingen in de verpakkingen."

Recordhoogte

De afzet van Zespri in Japan en China ligt dit seizoen op recordhoogte. De omzet van Zespri in Azië is gestegen van 33% van het totale volume in 2004 naar 46% in 2013. Zespri is nog steeds bezig om verder te integreren in Japan, China en Zuidoost-Azië."

Japan is onze nummer één markt voor volume en waarde en China is nu onze derde grootste markt. Naar verwachting is China onze nummer één in 2018. China consumeert nu al een kwart van al het fruit dat wereldwijd wordt geleverd. Een Chinese consument eet gemiddeld 110 kilo fruit per jaar, maar slechts één kilo kiwi's. En dan kan zeker worden verhoogd."

"Door PSA was de productie van Gold wat naar achteren geschoven, maar de groei is weer terug. We zijn nu op weg naar een geschat volume van 60 miljoen dozen Zespri SunGold in 2018. Dit vereist een sterke marktontwikkeling."

Voor meer informatie:
Rachel Lynch
Zespri
Tel: +64 27 509 1805
rachel.lynch@zespri.com
Publicatiedatum: