Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Gelder groente & fruit geeft signaal af bij ministerraad

Het AGF-bedrijf Van Gelder uit Ridderkerk heeft de ministerraad afgelopen vrijdagmiddag een kist oud-Hollandse groenten overhandigd. Dit initiatief is afkomstig van commercieel-directeur Anton van Gelder. "Wij werken uitsluitend met regioproducten en lokale telers. Met de Russische boycot is het ook onze plicht
om de consument te inspireren om meer groente en fruit van eigen bodem te eten." Het overhandigen van de groenten is een actie, die volledig aansluit bij de bedrijfsfilosofie om zoveel mogelijk producten uit de streek en van het seizoen te telen en te verkopen. Van Gelder wil met deze actie ook de telers met wie het vaak al jaren samenwerkt een symbolische hart onder de riem steken.



Marco de Fonkert, werkzaam bij Van Gelder en zelf politiek actief, was hiervoor namens het bedrijf in Den Haag. "Minister Asscher reageerde opgetogen op dit aanbod. Nederland is wereldwijd de grootste exporteur van groente. Groente eten is de toekomst en dat willen wij graag laten zien." Minister Asscher sprak vol lof over de actie. Hij kreeg de vraag van RTL Nieuws wat hij met de groenten en fruit ging doen en vertelde dit uit te gaan delen in de ministerraad en thuis de kinderen blij mee te maken. Asscher bedankte zowel Van Gelder als de aangesloten tuinders.

Directeur Anton van Gelder heeft wel enige kritiek op de ministerraad. "Het kabinet is terughoudend met beleid gericht op het gedrag van burgers over voedsel en gezondheid. Wij willen promoten hoe consumenten simpel een lekkere maaltijd kunnen koken met voldoende groente en fruit. Het is goed dat Rutte onze telers steunt, maar er is ook bewustwording nodig.''



Het bedrijf wil samen met telers en bekende koks de schade beperken door consument op allerlei manieren te stimuleren om producten van Nederlandse bodem te kopen. Van Gelder wil daarnaast ook op scholen meer voorlichting over gezonde voeding geven. ''Meestal beperkt de tijd in de keuken zich tot 'het klaarmaken van een maaltijd', wat toch wel een andere tak van sport is dan écht koken.
Laat kinderen hierbij helpen. Zo zien ze met eigen ogen het koken en kun je vertellen
waar verse producten vandaan komen'', is het devies van Anton van Gelder.
Publicatiedatum: