Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sam Gielen: "Goede vraag Turkse vijgen"

Turks seizoen van start bij Roveg

Tholen - Bij Roveg is het Turkse seizoen van start gegaan. Het bedrijf biedt al Sultana-druiven, vijgen en granaatappelen aan en dit wordt later in het seizoen opgevolgd met Kwee peren, grapefruit, minneola's en citroenen. "Binnen de supermarkten wordt er steeds meer met Turkse producten gewerkt. Zo wordt Turkije een belangrijke productieschakel in citrus. Met name minneola's en citroenen zijn erg populair", vertelt Sam Gielen van Roveg.



Sultana-druiven
Afgelopen vrijdag arriveerden de eerste Turkse Sultana-druiven in Waddinxveen. "Het fruit is mooi en goed op kleur. Wel is het een beetje zoeken naar de juiste prijs-zetting. De druivenmarkt is weliswaar niet slecht geweest, maar het is niet zo dat mooi fruit erg goed wordt betaald. Daar komt bij dat de Europese druiven - in tegenstelling tot de Turkse - Rusland niet in mogen", vertelt Sam.



Vijgen
Roveg heeft nu de derde aankomst met vijgen gehad en inmiddels komen ze in iets grotere getale binnen. "De prijs zit op een niveau dat we het hele vorige jaar niet gehad hebben. Met name Russische afnemers hebben flink ingekocht in Turkije als alternatief voor Europees steenfruit. Hiermee kunnen ze hun klanten toch wat anders aanbieden. Er zijn veel dikke maten beschikbaar", zegt de handelaar.



Voor meer informatie:
Sam Gielen
Roveg
Tel: 0180-635705
sam_gielen@roveg.nl
www.roveg.nl