Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Hoge verwachting Spaans mangoseizoen
Door de ideale weersomstandigheden en de goede ontwikkeling van de vruchten is het Spaanse bedrijf Sigfrido S. L. optimistisch over het komende Spaanse mangoseizoen. De mango's concurreren vooral met de ready-to-eat mango's uit Latijns-Amerika.
"Dit seizoen is niet als vorig jaar. De mango-oogst is groot; zeker meer dan 24.000 ton," vertelt Sigfrido Molina, manager bij Sigfrido. "De kwaliteit is erg goed en er zijn veel vruchten in de maat medium, wat je vaak ziet in een periode van overproductie."
"We oogsten nu Tommy Atkins mango's met een Brixniveau van 9, die op de binnenlandse markt gebracht worden. Op de Europese markt heeft de Spaanse mango nog veel last van concurrentie uit overzeese gebieden. De Spaanse mango's worden gezien als redy-to-eat, waardoor ze dus vergelijkbaar zijn met mango's die per vliegtuig uit Latijns-Amerika geïmporteerd worden."
In september oogst het bedrijf de Osteen variëteit. "Dat is het grootste ras in Spanje. De mango's worden vooral geëxporteerd binnen de EU en de Oostelijke landen."
Halverwege november, als het Spaanse seizoen is afgelopen, gaat Sigfrido verder met de import van mango's, te beginnen uit Peru. "Die zijn erg goed wat betreft de prijs en Peru heeft een goede kwaliteit ready-to-eat Kent mango's."
Dit jaar zal het bedrijf zich verder focussen op de import van mango's en avocado's via luchttransport. Het bedrijf zoekt nieuwe leveranciers van beide vruchten in Chili en Peru.
Sigfrido bestaat een jaar en heeft een goede periode achter de rug. "De omzet was vier keer hoger dan verwacht." Het bedrijf teelt mango's, avocado's en kruiden in Axarquia. Door import is het bedrijf in staat jaarrond deze producten aan te bieden.