Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walnuts Australia ziet wereldwijde vraag naar walnoten stijgen

Tholen - Walnuts Australia is notenproducent en dochter van Webster Limited. Het bedrijf heeft walnootboomgaarden in Tasmanië en de Australische regio Riverina. Na de oogst worden de walnoten gesorteerd op grootte en kwaliteit en verpakt voor verkoop. Daarna worden ze afgezet in binnen en buitenland. General manager Dean Jones vertelt dat momenteel 80% van de totale opbrengst wordt geëxporteerd naar Europa en Azië. Belangrijke huidige exportmarkten zijn: Spanje, Duitsland, Nederland Italië, het Verenigd Koninkrijk, Turkije en China.



Ruim 2.200 hectare
Walnut Australia startte in 1995. Toen werden de eerste walnotenbomen geplant in Australië, Tasmanië. De eerste boomgaard van het bedrijf is nog steeds gelegen op dezelfde plaats, aan de oostkust van Tasmanië. Sindsdien zijn er twee grote boomgaarden met in totaal ruim 1.600 hectare in de regio Riverina in NSW (New South Wales) Australië. De grond in dit gebied is zeer geschikt voor het telen van hoge kwaliteit walnoten met constante klimaatomstandigheden en een stabiele beschikbaarheid aan water." De oogst vind plaats in maart en april. "Dit jaar lag de oogst hoger dan in 2013. De bomen produceren elk jaar meer. Daarnaast hebben we recent nieuwe plantages geopend in onze NSW(New South Wales)-regio. In totaal is het areaal nu ruim 2.200 hectare en daarbij zijn we nog nieuwe aanplantingen aan het realiseren. In de toekomst gaan we naast walnoten ook kernel afzetten."



Sterke vraag
"Momenteel is de vraag naar Australische walnoten sterk", aldus Jones. "Klanten beseffen dat onze producten van hoge kwaliteit zijn. De oogst van 2014 is goed verkocht en ook voor 2015 ziet het er rooskleurig uit. De prijzen liggen op een goed niveau. Ze blijven stevig met de wereldwijde hoge vraag naar walnoten. Tijdens het verloop van het seizoen hebben de prijzen zelfs nog een stijging meegemaakt."

Dean is vastbesloten om zich samen met zijn collega's de productie en het vermarkten van hoge kwaliteit Australische walnoten verder te blijven ontwikkelen. "De vraag in de Europese markten is veelbelovend en we worden aangemoedigd door de belangstelling die de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen."



Evenement in mei
Walnuts Australia is lid van INC. De INC is een Internationale Raad voor Noten en gedroogde vruchten. Deze groep bestaat uit diverse leden uit de hele wereld. Elk jaar houdt men eind mei een congres en dit jaar vond deze plaats in Melbourne. Drie dagen lang konden bezoekers genieten van seminars, beurzen en meetings, allen gerelateerd aan de noten- en gedroogde vruchtensector. Het is alweer 20 jaar geleden dat het congres plaatsvond in Australië. Het evenement is een hoogtepunt in de sector: er wordt enorm veel informatie verstrekt en bedrijven komen in contact met klanten en potentiële klanten.



Doordat het evenement dit jaar naar Australië kwam maakte het bedrijf Walnuts Australia gebruik van de gelegenheid om hun bedrijf en activiteiten te presenteren. Dit onder andere door middel van een stand in het hart van de conferentie. De stand presenteerde de activiteiten van het bedrijf op diverse manieren", vertelt Jones.

Tours

Ook de productiefaciliteiten van Walnuts Australia konden worden bekeken (Zie foto's). "Er werd een rondleiding gegeven aan meer dan 130 internationale gasten en afgevaardigden tijdens het congres. Deze rondleidingen waren opgenomen in de officiële INC tour. Klanten kregen informatie over het proces van het huidige seizoen men kon een kijkje nemen bij de teelt, drogen en de verwerking. Dit was een unieke kans om ons bedrijf te laten zien aan de hele wereld en onze klantenkring te laten groeien."

Voor meer informatie:
Dean Jones
General Manager, Sales
Walnuts Australia
Mobile: +61 448 232 239
dean.jones@walnutsaustralia.com.au
www.websterltd.com.au/walnuts