Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
betere prijzen

Tevredenheid over meloenenseizoen Castilla-La Mancha

Het meloenen- en watermeloenenseizoen in de regio Castilla-La Mancha is, net als in alle andere Spaanse productiegebieden, een stuk vroeger van start gegaan.
Volgens Raúl Arroyo van het bedrijf Ciudad Real S.A.T. Agrollanos komt dat door de gunstige weersomstandigheden. "Het seizoen begon 12 dagen eerder en is tot nu toe al veel beter dan vorig jaar. Toen was het kouder, werd er later geoogst en lag de consumptie laag."

"De opbrengst per vierkante meter is vergelijkbaar met vorig jaar, maar de kwaliteit is beter", bevestigt hij. "De prijs van eerste klas Piel de Sapo bedraagt zo'n 24 cent per kilo en tweede klas ligt rond de 15 cent. Voor de watermeloenen variëren de prijzen tussen de 12 en 16 cent per kilo. Dat zijn redelijke prijzen, gezien de betere balans in termen van vraag en aanbod. De meloenen van vorig jaar bereikten 6 tot 8 cent op dit moment."



Volgens hem worden er momenteel meer meloenen dan watermeloenen geconsumeerd op de binnenlandse markt. "Watermeloenenverkoop begon heel sterk in de tweede helft van juli, maar in augustus is het vertraagd door vakanties en gedaalde temperaturen in Europa.



De productieraming voor het seizoen Castilië-La Mancha, dat zal duren tot half oktober, is 300 miljoen kilo meloenen en 150 miljoen kilo watermeloenen. Vanaf nu zullen de volumes in de markt geleidelijk dalen en als het goed weer blijft, kan september een interessante maand worden", besluit Raúl.

Voor meer informatie:
Raúl Arroyo Valverde (Agricultural technician)
M:+34 650 560424
Pascual Candel López (Marketing department)
M:+34 697 733 549
S.A.T. Agrollanos
T/F: +34 926 644 188
info@satagrollanos.com
www.satagrollanos.com
Publicatiedatum: