Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VS nog altijd hoofdafnemer

Steeds meer markten voor zoete, gele uien uit Peru

Het Peruaanse bedrijf Shuman Produce Company legt zich toe op de productie en export van zoete, gele uien, waarvan de Verenigde Staten de belangrijkste afnemer is. Volgens Luis Torres Centeno is de uienmarkt erg volatiel, maar waren er de afgelopen jaren meer goede dan slechte jaren.

"Eind jaren '90 was er vanuit de VS alleen vraag naar de grootste maatsorteringen en was er geen vraag naar kleine maten. Ook de afzet naar binnenlandse markt was beperkt, omdat men in Peru hoofdzakelijk rode uien consumeert", vertelt Luis. "Het openen van nieuwe markten in andere landen, die exponentieel groeien, heeft de afzet echter flink vergroot.

Binnen Europa zijn Nederland en Spanje de belangrijkste afnemers, maar ook de markten van Panama en Midden-Amerika groeien hard. Peru stuurt de middelsorteringen naar Europa en de kleinere maten naar Panama en Midden-Amerika.

"We zijn dit jaar beter begonnen dan 2013. Er zijn geen problemen met schimmels en de stemming is zeer goed. We hopen op een positief jaar", zegt de exporteur. Volgens Luis is er in Peru ook een bescheiden consumptiestijging van gele uien. De export van rode uien heeft een langere weg te gaan omdat deze rassen niet uniform zijn in kleur, grote en vorm.

Vanuit de Verenigde Staten is er ook vraag naar bio-uien, maar volgens Luis valt het niet mee om hier telers voor te vinden. "Conventionele telers zien de prijs en opbrengsten niet zitten. Daarom moet de groei van de kleinere bio-telers komen. De prijsfluctuaties in de bio-uien zijn een stuk minder heftig."


Voor meer informatie:
Luis Torres Centeno
SHUMAN PRODUCE
Panamericana Sur Km. 267 – Villacurí – Ica.
T.: (51)-56-509330(51)-56-509330
sistemas@shumanperu.com
www.shumanperu.com
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: