Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ralph Bogers, CLTV Zundert:

"Aardbeienprijzen boven verwachting"

Tholen - Momenteel zijn de prijzen in de aardbeienmarkt erg goed. "Het gaat zelfs boven verwachting", verklaart Ralph Bogers van CLTV Zundert. "De week begon maandag al niet slecht en de laatste dagen is de prijs heel hard opgelopen. Deze topprijzen zijn het gevolg van een combinatie van factoren", legt hij uit. "Een belangrijk aspect is de aanvoer: deze is enorm laag. Daarnaast is de vraag goed."

Tevreden
"Dit geeft prijzen van 3 euro en meer voor de grote maten extra kwaliteit volle-grondsaardbeien en 3,50 voor de beschermde teelt. Dat is per 500 gram, dus 6 tot 7 euro per kilo. De middenprijs voor alle soorten is ruim 5 euro. Voor de telers die nu leveren is dit erg prettig, al hadden ze nu liever meer kilo's geplukt." Ralph vindt het moeilijk om te zeggen of de prijzen op niveau zullen blijven. "Alles valt of staat met de afstemming tussen vraag en aanbod. Daarnaast zijn er nu ook alternatieven zoals appelen en peren op de markt. Er is nooit zekerheid."

De aanvoer is teruggelopen. "We hebben een vroeg seizoen, dus alles kwam eerder. Eind mei waren we al bezig in de buitenteelt, dat is bijna een maand vroeger. In juni en juli hadden we goed weer, dus ook die teelten zijn vrij vlot opgevolgd. Goed weer haalt de boel gewoon naar voren. Nu is het wat kouder en rijpen de aardbeien niet meer zo snel aan, dus zit je weer met een dip in de aanvoer. Gisteren hadden we slechts 42.500 kilo om te veilen."

Volume neemt weer toe
Hij verwacht dat de volumes de komende week weer licht zullen toenemen. "De vollegrondsteelt is op zijn einde, het stellingteeltvolume zal toenemen. Daarnaast zal er ook meer van de beschermde teelt worden geoogst en dan komt de glasteelt alweer. Tegen eind september, zo niet eerder, is het volume naar verwachting weer opgelopen."

Voor meer informatie:
Ralph Bogers
CLTV Zundert
Molenstraat 155
4881 GD Zundert
Tel: 076-5972241
Fax: 076-5972053
www.cltvzundert.nl