Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweden: hagelstormen beïnvloeden 60% van appeloogst

Het warme zomerweer is gunstig geweest voor de smaak van Zweedse appelen, maar terugkerende hagelstormen beschadigden ongeveer 60% van de oogst. Een deel ervan zal dus verloren gaan of als klasse twee worden verkocht. CEO van Äppelriket Österlen, Henrik Stridh, spreekt over een historische appeloogst en een perfecte balans tussen zuur- en zoetheid.

Telers zijn net begonnen met het oogsten van hun vroegste appelrassen en zien nu de consequenties van de zomerse hagelbuien. De hagel beschadigde de schil: zachte hagel veroorzaakt meestal alleen wat smet op het oppervlak, maar scherpe en harde hagel kan de schil doorboren, waardoor de appel voortijdig rot aan de boom.

Volgens Henrik Stridh zal de appeloogst van dit jaar nog steeds goede volumes bereiken. Als gevolg van de warmte hebben de appelen zich goed ontwikkeld en hebben ze goede grootten bereikt.

Äppelriket Österlen is een bedrijfsorganisatie met zo'n 90 fruittelers in Skåne, Blekinge en Småland. Het bedrijf verkoopt twee derde van al het Zweedse fruit, tussen de 10 en 14 miljoen kilo per jaar. 85% procent van het fruit is appelen. De meest voorkomende soort is Ingrid Marie.

Source: svd.se
Publicatiedatum: