Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Aardappeldemodag 2014: veel mensen en modder



Tholen - Gisteren vond in Westmaas de aardappeldemodag plaats. Doelstelling is alle mensen en bedrijven die actief zijn in de aardappelsector met elkaar in contact te brengen. Hiermee is de dag uitgegroeid tot de tweejaarlijkse ontmoetingsplaats van de aardappelsector. Ook gisteren mocht de organisatie zich weer in een goede opkomst verheugen. 'Schone teelt bepaalt de toekomst', was het thema van deze editie.


Jaap Smit, Louise Fresco en Rene van Diepen


De dag werd geopend door Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Fresco sprak over het imagoprobleem waar de aardappel mee kampt ("niet bij u, maar bij het grote publiek") en riep de aanwezigen op om ook de aardappel beter te promoten bij de consument. Samen met Commissaris van de Koning Jaap Smit en Rene van Diepen van de NAO verklaarde ze met een hamerslag de Aardappeldemodag voor geopend.



Proefvelden, een mechanisatiepark, demonstraties binnen en buiten, lezingen en een grote bedrijvenbeurs maken al jaren onderdeel uit van de Aardappeldemodag. De matige stemming op de aardappelmarkt, kon de pret van de dag niet drukken. Afgezien van een regenbui in de middag, scheen vooral het zonnetje en konden de rooidemonstraties gewoon doorgaan en toonden de machinefabrikanten wat hun, voornamelijk zelfrijdende, rooimachines konden doen in de blubber.

Klik hier voor een fotoreportage