Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland onderschept Europees product

Rusland zou volgens berichten op korte termijn een handelsakkoord sluiten met landen in Centraal-Aziƫ en de Kaukasus en Zuidoost-Aziƫ. Ondertussen proberen volgens de Russische autoriteiten handelaren uit Europa via Wit-Rusland toegang te krijgen tot de Russische markt.

Vanuit de Russische stad Omsk wordt toenadering gezocht bij landen in de regio. De stad, gelegen aan de grens met Kazachstan, verwacht op korte termijn de eerste ladingen groenten en fruit uit landen in de regio. Het contract met Azerbeidzjan zou in de komende twee weken getekend worden.

Aan de Europese grens zegt Rusland verschillende partijen met onder andere appelen, perziken, pruimen en tomaten uit Europese landen te hebben onderschept. Op de producten was geen of een vals land van herkomst vermeld. Europese landen zouden via Wit-Rusland proberen deze producten Rusland binnen te krijgen. Onder andere Polen en Griekenland werden hiervan beschuldigt.

Kassen Baykalsk, Irkoetsk
Het Ministerie van Economische Ontwikkeling zou de bouw van een kassencomplex in Baykalsk leiden. Volgens Rusland zou het project in september 2015 opgeleverd worden, kosten 500 miljoen roebel (ongeveer 10 miljoen euro). Het complex omvat 12 hectare, waarvan 4 ha kassen, 1 ha gebouwen en de rest is bestemd voor agrarische ontwikkeling.

Publicatiedatum: