Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SAB 2

Manter vernieuwt halfautomatische verpakker

Manter heeft de bestaande SAB compleet vernieuwd en komt nu met de SAB 2 op de markt. De SAB is een halfautomatische verpakker en is een veel gevraagde machine in de verpakkingsbranche. Dit nieuwe model, is het resultaat van nieuwe productietechnieken en moderne materiaal keuzes. Daarnaast voldoet de halfautomaat aan de laatste wettelijke eisen op het gebied van machineveiligheid. Door de geheel nieuwe opzet van het frame voldoet de SAB 2 volledig aan de Europese CE regelgeving. Veel tijd is door Manter besteed aan de bedieningsvriendelijkheid. Zo is veel ruimte gecreƫerd om aan de verschillende onderdelen te kunnen werken of om onderhoud te kunnen plegen aan de naaikop. Ook is een veilig systeem opgebouwd voor het doorknippen van draad en lint.



Net, jute en papieren zakken hang je bij de SAB handmatig of machinaal onder de vulopening en deze sluit de verpakking vervolgens automatisch middels een industriƫle naaimachine. Daarnaast is het mogelijkheid om de SAB om te bouwen om hiermee verenkelde PE zakken te vullen. Een horizontale sealer zorgt voor de sluiting. De SAB wordt hoofdzakelijk ingezet voor het vullen van de grotere zakken aardappelen en uien.



Het ontwikkelen van de nieuwe halfautomaat heeft geleid tot een machine met een hogere capaciteit in twee uitvoeringen: standaard en high speed. Beide modellen zijn verkrijgbaar met een automatische hoogteverstelling en een lange ondersteuningsband. De zakken zijn zowel handmatig als automatisch aan te hangen. Vooral de high speed versie is berekend op het werken met een automatische Manter zakaanhanger. Dit resulteert in een volautomatische machine met een zeer hoge capaciteit tot wel 18 zakken van 25 kilogram per minuut. Beide Manter SAB 2 modellen zijn te combineren met elke op de markt verkrijgbare weger.

Bezoek Manter voor meer informatie tijdens Potato Europe op 3 en 4 september in Bockerode(DE). Op www.manter.com vindt u de actuele stand-informatie en leest u meer over Manter machines.
Of bel: +31 591 626300.


Publicatiedatum: