Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na Poetins importstop moeten telers uit Spreewald hun augurken vernietigen

In het Duitse Spreewald groeien de augurken dit jaar bijzonder goed. Er lijkt geen einde aan te komen. De reden: perfect groeiweer. De telers raken hun augurken dit jaar echter maar moeizaam kwijt, meldt de Duitse krant 'Berliner Kurier' op haar website. Omdat Poetin vanwege het Oekraïne-conflict import naar Rusland heeft verboden, worden lekkere augurken nu vernietigd!

Holger Brantsch, woordvoerder van het 'Landesbauernverband Brandenburg' zegt: "We hebben een recordoogst!" Dat bevestigt ook Andreas Traube van de 'Lübbener Spreewaldverein': "De normale dagoogst verdubbelt zich op sommige dagen." 3200 seizoenskrachten houden zich bezig met de oogst. Er wordt 635 hectare bewerkt en men verwacht 40.000 ton augurken. In het afgelopen jaar lag de oogst nog op 35.000 ton.

Desondanks maakt het recordjaar niet gelukkig. Zo meldt teler Karl-Heinz Ricken dat hij afzetmoeilijkheden heeft in Rusland. Bij hem belandden afgelopen week 2000 ton augurken meteen weer op het veld. Vernietigd en gehakseld als bemesting voor de volgende augurkengeneratie!

Ook andere bedrijven in Brandenburg lijden onder de sancties van Poetin. De 'Industrie- und Handelskammer Frankfurt' kon na onderzoek melden dat circa 30 procent van de circa 100 bedrijven in het oosten van Brandenburg, die zaken doen met Rusland, vrezen voor verliezen. In totaal handelen er in Brandenburg circa 500 bedrijven met Rusland, aldus de 'Industrie- und Handelskammer Potsdam'. Het exportvolume van 2013 lag op circa 310 miljoen euro.
Publicatiedatum: