Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PotatoEurope 2014: 220 exposanten uit 13 landen

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) kan een uitstekend aanmeldingsresultaat melden voor de internationale openluchttentoonstelling 'PotatoEurope', die op 3 en 4 september 2014 plaats zal vinden op riddergoed Bockerode in Springe-Mittelrode bij Hannover. 220 exposanten uit 13 landen zullen een uniek informatieaanbod rondom de aardappel presenteren, meldt de Duitse website Proplanta.de. Alle bekende bedrijven uit de teelt, bemesting, gewasbescherming, productietechniek, verwerking en handel zijn vertegenwoordigd. "Het aanmeldingsresultaat ligt zo'n twaalf procent hoger dan de afgelopen keer in 2010", zegt projectleider dr. Wilfried Wolf van DLG.

Heuglijk is bovendien de grote internationale deelname aan de PotatoEurope 2014: bijna 100 exposanten (circa 45 procent) komen uit het buitenland. De meesten van hen uit Nederland (47). Daarnaast zijn er bedrijven vertegenwoordigd uit België, China, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Litouwen, Oostenrijk, Polen, Hongarije en de VS.

De aardappelprofessionals krijgen op de PotatoEurope uit eerste hand actuele en nieuwe informatie over de teelt van hoogwaardige producten. Bovendien krijgen ze belangrijke impulsen om de positie van de aardappel bij de consument te bevorderen en nieuw afzetpotentieel te detecteren. Op de demonstratiepercelen worden actuele rassen evenals uiteenlopende bemestings- en gewasbeschermingsstrategieën getoond. De telers krijgen hiermee belangrijke aanbevelingen voor de toekomstige aardappelteelt.

Op het campusterrein wordt het aanbod gecompleteerd met stands in een grote tenthal. Hier presenteren de exposanten het complete spectrum van het tentoonstellingsprogramma van de teelt en de productie tot aan de verwerking en verkoop. De industrie, wetenschap, landbouworganisaties en verenigingen zijn hier vertegenwoordigd en geven informatie over aardappelrassen, teeltmethodes en -techniek, teeltadvies, aardappelverwerking en -opslag, maar ook over managementkwesties, verkoop en dienstverlening.
Publicatiedatum: