Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: 'Gemüsekultur Beerstecher' viert 100-jarig jubileum

Dit jaar viert het Zwitserse familiebedrijf Beerstecher AG zijn 100-jarig jubileum, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. Jaarlijks produceert Beerstecher meer dan 3.000 ton groenten in de vollegrond en in de kas. De grootste groentetuin van Zürich zal op zondag 31 augustus haar jubileum vieren met een groot feest voor iedereen.

Naast een kijkje achter de schermen bij de groenteproductie, zal de bezoeker veel informatie krijgen over het onderwerp 'Zwitserse groente'. "Honderd jaar Gemüsekultur Beerstecher betekent 100 jaar moed en pioniersgeest, 100 jaar ondernemerschap en innovatie en 100 jaar familiebedrijf", aldus Thomas Beerstecher. Alles begon in 1914 met een gepacht stuk grond in Zürich. Aan de Gutstrasse in het stadsdeel Albisrieden teelden Jakob en Berta Beerstecher-Merki groenten. Vers geoogst brachten zij het met hond en handkar naar de groentemarkten van Zürich aan de Bahnhofstrasse, de Bürkliplatz en de Gemüsebrücke, waar het werd verkocht. Tegenwoordig, honderd jaar later, is Beerstecher een naamloze vennootschap die in het hoofdseizoen werk biedt aan meer dan 100 medewerkers en die verse en gezonde groenten op meer dan 100 hectare in de regio produceert.
Publicatiedatum: