Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Louise Fresco opent publieksavond

Donderdag 28 augustus publieksavond op proefveld met gentech-aardappels

Op donderdagavond 28 augustus opent Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR (University & Research centre), de publieksbijeenkomst over genetisch gemodificeerde aardappels voor duurzame resistentie tegen phytophthora. Met die aardappels willen Wageningse onderzoekers een bijdrage leveren aan een meer milieuvriendelijke aardappelteelt. Tijdens de publieksavond, die op een proefveld aan de Wageningse Afweg plaatsvindt en om 19 uur begint, kunnen alle bezoekers met eigen ogen zien hoe effectief de bescherming tegen phytophthora is.
Tijdens de publieksavond van Wageningen UR krijgt iedereen de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een proefveld met genetisch gemodificeerde aardappels. Het proefveld hoort bij het DuRPh-onderzoek (Duurzame Resistentie tegen Phytophthora) dat is gericht op het ontwikkelen en optimaal gebruiken van aardappels met een duurzame, dus lang stand houdende, weerstand tegen de aardappelziekte phytophthora. Ze gebruiken daarvoor genetische modificatie met aardappel-eigen genen.
Phytophthora bedreigt wereldwijd de aardappelteelt en noopt boeren over de hele wereld tot het gebruik van veel bestrijdingsmiddelen. Boeren die bijvoorbeeld vanwege geldgebrek geen bestrijdingsmiddelen kunnen gebruiken, hebben vaak grote oogstverliezen.



De publieksavond op 28 augustus wordt geopend door Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Daarna zullen onderzoekers van Wageningen UR uitleg geven over het DuRPh-onderzoek en over de laatste resultaten en is er ruim gelegenheid voor discussie.

De publieksbijeenkomst over het DuRPh-onderzoek vindt plaats op het proefveld aan de Wageningse Afweg, tussen Wageningen en Rhenen. Vanaf de Wageningse Afweg wordt het parkeerterrein met borden aangegeven. Iedereen is vanaf 18:30 van harte welkom, de presentaties beginnen om 19:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis. Vanwege de grondsoort en de regenval in de afgelopen periode, zijn laarzen mogelijk gewenst.

Programma:
  • 18:30. Ontvangst met koffie en thee
  • 19:00. Welkom, Louise Fresco, voorzitter van de Raad van bestuur van Wageningen UR
    DuRPh waar komen we vandaan en waar staan we? - Anton Haverkort, projectleider DuRPh, Wageningen UR
  • 19:20. Rondleidingen door de demonstratievelden (o.l.v. Geert Kessel, Wageningen UR)
  • 20:00. Gezamenlijke discussie
  • 21:00. Afsluiting

Publicatiedatum: