Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10% minder in Wisconsin

VS verwacht 4% lagere cranberryoogst

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw verwacht dat de cranberryoogst 4% lager zal uitvallen dan vorig jaar. De raming staat op 388,5 miljoen kilo.

Voor vier van de vijf staten waar de meeste cranberry's geteeld worden, raamt de USDA een toename van het volume. Maar deze toename wordt tenietgedaan door de daling van 10% van de grootste producent Wisconsin.

"Telers in Wisconsin rapporteren lagere oogsten dan vorig jaar," laat de USDA weten. "Enkele telers melden kleinere bessen door de kou. Een hagelstorm beschadigde het gewas in het laatste weekend van juli, de schade wordt nog geïnventariseerd. Ondanks de zorgen over het weer zijn de meeste telers optimistisch."

Massachusetts, na Wisconsin de grootste producent van de bes, verwacht 2.065.000 vaten van 100 lb (ongeveer 45 kilo) te oogsten. Dat is een toename van 11%. De ramingen voor de andere staten zijn: New Jersey 558.000 vaten (+2%), Oregon 395.000 vaten (+1%) en Washington 162.000 vaten (+7%).

bron: foodbusinessnews.net
Publicatiedatum: