Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland dreigt met extra sancties tegen westerse landen

Rusland dreigt met extra sancties tegen westerse landen. Dat heeft een woordvoerder van president Poetin dinsdag gezegd. ''Verschillende opties worden uitgewerkt. We hebben herhaaldelijk gezegd dat Rusland geen voorstander is van sancties en we hebben dit niet geïnitieerd", aldus de woordvoerder. "Maar in het geval dat onze partners doorgaan met de niet constructieve en zelfs destructieve praktijken, volgen aanvullende maatregelen."

De omvang van de nieuwe Russische sancties hangt volgens hem af van de maatregelen die westerse landen in de toekomst doorvoeren. Rusland bant sinds anderhalve week voedselproducten uit de 28 landen van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië, Canada en Noorwegen. Het gaat om vlees, vis, fruit en zuivelproducten. Het land heeft 7 augustus een complete lijst van de geboycotte producten gepubliceerd.

Reactie
Het was een reactie op eerdere sancties vanuit de Verenigde Staten en de Europese Unie. Er zijn onder meer beperkingen ingesteld tegen vertrouwelingen van Poetin. Er gelden ook sancties voor de export van wapens en producten voor militaire doeleinden. Verder hebben Russische banken die voor meer dan de helft in handen van de staat zijn, geen toegang meer tot de Europese en Amerikaanse kapitaalmarkten. Ook mag Rusland niet meer aanschuiven bij de G8, het jaarlijkse forum van de machtigste landen ter wereld.
Publicatiedatum: