Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peenleverancier Guust Moors kwam met vrouw om bij vliegramp MH17

Russische boycot heeft voor Jos de Boer 'dubbele lading'

Voor peenhandelaar Jos de Boer heeft de Russische boycot een dubbele lading. De teler die hoopte zijn wortelen aan De Boer te kunnen slijten, bij terugkeer, was Guust Moors die samen met zijn vrouw Toos is omgekomen bij de vliegramp met de MH17 op 17 juli. De Boer is als vanzelf naar de herdenkingsdienst geweest voor het echtpaar. Daarna kwamen de winterpenen van Moors alsnog voorbij, via een familielid, en werd een deal gesloten met De Boer. En als de Russen geen boycot hadden afgekondigd van Europees groente en fruit, waren de winterpenen van de verongelukte teler uitgerekend in Rusland terechtgekomen.

"Dus je moet begrijpen dat ik een beetje dubbel in het hele verhaal zit", vertelt Jos de Boer (60) in de kantine van zijn bedrijf in het Noord-Hollandse Westwoud aan De Volkskrant. Want hoe bizar kan het zijn, zo'n samenloop van omstandigheden. Hij is in ieder geval blij dat hij die partij peen van Moors aan Tsjechiƫ heeft weten te verkopen, en dat niet de Russen ervan kunnen genieten. De boycot heeft De Boer zelf al zeker 15.000 euro gekost. Hij had vijf vrachtwagens onderweg.

Publicatiedatum: