Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse citroenexport nog steeds sterk

De Turkse citroenexport nam tijdens seizoen 2013-14 met 31% toe. Mersin, de belangrijkste exportregio voor citrus in Turkije, verhoogde haar exportcijfers van citroenen ondanks de voorwaarden van haar buurlanden. De voorzitter van het sectorcomité van de groente- en fruitverenigingen en het 'International Citrus Council' zegt dat de binnenlandse citroenprijzen hoog zullen blijven totdat de producten van het nieuwe seizoen rond 20 augustus op de markt komen. Hij verklaart dat de stijging van de prijzen niet zal stoppen tot de voorraden van de 'Straw Lemon' op zijn.

De voorzitter herinnerde ook aan het feit dat het 'International World Citrus Congress' van 2020 in Mersin plaats zal vinden en dat de voorbereidingen voor dit congres reeds van start zijn gegaan. Hij benadrukte ook dat het doel voor 2023 is om de citrusexport te vergroten naar een waarde van 3,5 miljard dollar.
Publicatiedatum: