Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede appeloogst verwacht aan de Niederelbe

De fruittelers aan de Duitse Niederelbe kijken dit jaar uit naar een goede appeloogst. Op het circa 9.000 hectare grote teeltgebied rijpen dit jaar zoveel appels als in geen vijf jaar meer is gebeurd, meldt de Duitse website Gabot.de. Deskundigen van het fruitteeltproefstation in Jork spreken van hoge oogstverwachtingen. Dr. Matthias Görgens becijfert de actuele oogstraming op 330.000 ton. Dat is duidelijk meer dan in het teleurstellende 2013, toen de oogst slechts 180.000 ton bedroeg.

De totale Duitse appeloogst wordt geraamd op circa één miljoen ton, circa 30% meer dan vorig jaar. Daarmee wordt elke derde appel in de deelstaat Niedersachsen geplukt. Maar niet alleen de oogsthoeveelheid, ook de kwaliteit van de oogst belooft dit jaar goed te zijn. De maand juli verwende de groeiende vruchten met een hogere gemiddelde temperatuur en meer zonuren dan in andere jaren. De vruchten zijn daarom al mooi van kleur en van goede grootte. Bovendien is de verhouding tussen een zoete en zure smaak perfect in evenwicht.

Bij de eerste vroege rassen zijn de telers reeds met de oogst begonnen. Eind augustus zal vervolgens de hoofdoogst van start gaan met de rassen Delbarestival en Holsteiner Cox.
Publicatiedatum: