Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder last van veroudering met chilipeper?

De chilipeper komen steeds meer in trek. In de afgelopen jaren heeft de medische wereld steeds meer belangstelling voor de hitte die vrijkomt. Een recente studie suggereert dat het product ook een middel zou kunnen zijn om verouderings-verschijnselen te bestrijden.

Terwijl capsaïcine onze mond in 'brand' kan zetten, kan het eveneens bloedvaten laten ontspannen, wat mensen met een hoge bloeddruk kan helpen. Langdurige activatie van TRPV1 op de membranen van pijn en warmte-gevoel zenuwcellen vormt ook substantie P, een van de stoffen als chemische boodschappers van het lichaam. Daarom wordt de verbinding die de scherpe hitte in jalapeños veroorzaakt ook gebruikt als een analgeticum in zalven, neussprays en pleisters om kleine pijn verlichten en de jeuk van psoriasis.
 
Een studie van Andrew Dillin van de Universiteit van Californië, Berkeley, stelde dat dit pijnstillende effect een nog meer diepgaande invloed op de mensheid zou hebben. Hij legde uit hoe de mens, afhankelijk van leeftijd, een hogere pijnbeleving ervaart, wat suggereert dat de pijn het verouderingsproces zou stimuleren en, inderdaad, zijn team vond dat muizen, genetisch gemanipuleerd voor een gebrek aan TRPV1, gemiddeld ongeveer 14% langer leefden dan normale muizen en, belangrijker nog, zonder duidelijke complicaties. 

Klik hier om het volledige nieuwsartikel te lezen op newsweek.com
Publicatiedatum: