Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Vermeiren, Exofi:

"2,50 voor een doos nectarines is bitter weinig"

Tholen - Het Spaanse steenfruitseizoen zal de geschiedenis in gaan als een enerverend jaar. Volgens Jan Vermeiren van Exofi wordt er bitter weinig gegeven voor het mooie fruit. "Er wordt al weken 2,50 per doos betaald voor perziken en nectarines. De productie in Spanje neemt nu jaarlijks toe, de massa wordt steeds groter. Er zitten nog wat betere merken tussen die 5 tot 6 euro per doos krijgen, maar dat zijn er enkele." Toch is hij tot nu toe niet ontevreden over het jaar. "Exofi heeft een goed jaar gehad, het is nu alleen helaas een tijdje wat minder."



Jara
Sinds vorig jaar biedt Exofi steenfruit. "Ons Spaanse assortiment is sinds 2010 geleidelijk gegroeid. Veel producten worden vermarkt onder het merk Jara. "In de maand juni was er veel animo, maar half juli viel de vraag weg. Velen zijn momenteel met vakantie en er wordt minder geconsumeerd." Ook de rest van het steenfruit doet het volgens hem minder dan andere jaren. "De prijzen voor platterina's en paraguaya's liggen rond de euro per kilo. Dat is nog wel aardig, maar andere jaren lag dat wel wat hoger. Er is gewoon overal te veel van, Spaanse telers denken te veel in volume. Voor de Reine Claude pruimen wordt nu 1,50 per kilo gegeven. Dat is een mooie prijs."



Zware winter

Spanje gaat volgens Jan een zware winter tegemoet. Ze zijn bij veel producten afhankelijk van Rusland. Diverse groenten en natuurlijk grote volumes citrus. Voor clementines wordt wel 30% minder oogst verwacht, dus dat komt nu misschien wel goed uit. Maar er zal zeker druk op de ketel komen."

Voor meer informatie:
Exofi Fresh Market BVBA
Jan Vermeiren
Tel: +32 2 243.12.49
GSM: + 32 475 86.09.80
info@exofi.be
www.exofi.be