Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wassen van sla staat synoniem voor zoeken naar evenwicht"

Machines voor de verwerking van bladgroenten zijn één van de specialiteiten van Sormac B.V. uit Venlo. Daarbij horen o.a. voorbewerkingstafels in vele variaties, de Pulstar wassers, ontwateringssystemen, de centrifuges SC-740 en SC-940 en de luchtdroogtunnels LDT. Deze machines onderscheiden zich door hun degelijkheid en doordachte ontwerp. Zo ook de Pulstar wassers, waarin gebruik wordt gemaakt van een uniek peristaltisch systeem.


 
Het wassen van sla is synoniem met het zoeken naar evenwicht: het wasproces moet snel genoeg gaan om voldoende capaciteit te realiseren, maar langzaam genoeg om ervoor te zorgen dat het product goed gereinigd wordt. De Pulstar slawasser is uitgerust met een traploos instelbaar luchtinjectiesysteem, waarmee de mate van turbulentie exact kan worden ingesteld voor een optimale reiniging van het product. Doordat dit systeem is verdeeld in twee secties die afwisselend werkzaam zijn, ontstaat een stapsgewijze, peristaltische voortbeweging van het product door de wasser. Daarbij kan de duur van het wasproces onafhankelijk van de waterflow worden geregeld en krijgen verontreinigingen als zand in het rustige gedeelte van de wasser de kans te bezinken.
 
Aan de invoerzijde van de wasser zorgt een uitgekiend waterinjectiesysteem ervoor dat de sla over de gehele breedte van het wasbasin gelijkmatig wordt voortbewogen. Aan de uitvoerzijde wordt het product op een gaasband afgevoerd. Het waswater wordt middels een statische zeef of een roterende trommel gereinigd en daarna hergebruikt.
 
De Pulstar wassers zijn er met verwerkingscapaciteiten van respectievelijk 500 tot 1500, 750 tot 2.500 en 1.000 tot 4.000 kg per uur.

Voor meer informatie:
Sormac
Tel: 077-351 8444
www.sormac.nl
Publicatiedatum: