Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het effect van de Black Spot-maatregelen is vooral psychologisch"

Nacho Ballester nieuwe directeur CMR Holland

Tholen - Vanaf 1 juli is Nacho Ballester de nieuwe directeur van CMR Holland. Nacho is geboren in Rotterdam en afkomstig uit een familie van citrusimporteurs en exporteurs. "Mijn vader was al in 1958 in Nederland actief met het verkopen van Clementines en mandarijnen. Ik ben in Spanje opgegroeid en op 22-jarige leeftijd uit Spanje teruggekomen om stage te lopen bij Vroegop in Amsterdam. Daarna ben ik achttien jaar lang importeur geweest."


Nacho Ballester

Nieuwe bio-productlijnen
"De afgelopen jaren ben ik in andere industriƫle sectoren werkzaam geweest, maar mijn passie is altijd het fruit gebleven, want daar liggen mijn roots. Ik had alleen een leuk project nodig en dat is CMR Holland geworden", vervolgt Nacho. De plannen met CMR zijn om de positie als gespecialiseerde importeur in overzees fruit te consolideren met de nadruk op producten als druiven, citrus, mango's etc. Daarnaast starten er een tweetal nieuwe productlijnen met bio/eco-producten van Spanje en Zuid-Amerika.

Zuid-Afrikaans citrus
Het Zuid-Afrikaans citrusseizoen verloopt volgens de nieuwe directeur van CMR Holland normaal voor de tijd van het jaar. "Clementines en mandarijnen hebben een moeilijk begin gekend en hebben de eerste weken flink onder druk gestaan met weinig animo voor mandarijnen op een markt vol met steenfruit en ander zomerfruit. Er begint nu een beetje meer leven in te komen. Wat betreft handsinaasappelen blijft de markt stabiel. Wat Valencia's en andere perssinaasappelen betreft denk ik dat we nog een paar weken moeten wachten. Er is ook nog aanbod van de landen rond de Middellandse Zee, het loopt rustig maar volgens verwachting."

Effect Black Spot-maatregelen
Op de vraag welk effect de Black Spot-maatregelen hebben op de dagelijkse handel, antwoordt Nacho: "Het effect van deze maatregelen voor ons is op dit moment relatief klein. Het is wel zo dat we met bepaalde gebieden niet kunnen werken en dat is wel jammer. Maar toch wij hebben geen tekort in onze programma's. Het effect is meer psychologisch, met constant de druk van onzekerheid."

Boycot Rusland
De gevolgen van de Rusland-boycot zullen volgens Nacho groot zijn. "Maar ze zijn moeilijk te kwantificeren op dit moment en de impact zal per land per sector en bedrijf anders zijn. Maar het is zeker dat de boycot voor grote problemen zal gaan zorgen. Rusland is een belangrijke afzetmarkt. Dus als die wegvalt, zal veel fruit dat was bestemd voor Rusland nu in Europa blijven en dat zal meer druk zetten op de markt."

"Voor exporteurs, die veel aan Rusland verkopen, betekent het een groot omzetverlies, net als voor transporteurs etc. Maar het wordt ook een probleem voor het Russische volk en voor de importeurs in Rusland met minder en duurdere importproducten. Landen die wel hogen exporteren, kampen mogelijk weer met andere problemen, zoals de valutakoers. Ik hoop dat er snel een oplossing wordt gevonden."

Voor meer informatie:
CMR Holland
Nacho Ballester
Tel: 088-0551012
Nacho.Ballester@cmrholland.com
www.cmr-holland.com