Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw afzetkanaal voor grote Jonagold appels van fruitteler Uijttewaal

Cornelis Uijttewaal uit 't Goy (dichtbij Houten) heeft een fruitteeltbedrijf van 14 hectare. Hij verbouwt met name appels en peren. Omdat er regelmatig partijen fruit zijn, die vanwege afwijkende vormen weinig opbrengen - met name appels gaan de bulkproductie voor appelmoes in – zoekt hij wegen om dit fruit voor een betere prijs te verkopen. En met succes.



Hij besloot vanwege een voorraad grote Jonagold appels een advertentie te plaatsen op Voedselmarkt.nl. Dit platform brengt aanbieders en afnemers bij elkaar rondom partijen die anders afgewaardeerd worden. Cornelis vertelt: ,,Ik ben twee keer gebeld vanwege die advertentie. Eén beller was een marktkoopman. Hij was specifiek op zoek naar grote Jonagold appels en had gezocht op Google en kwam bij mijn advertentie terecht."

Inmiddels drie keer geleverd
Cornelis vervolgt: ,,Inmiddels heb ik hem drie keer een partij geleverd. Qua volume valt deze handel wel mee, maar het levert een eerlijke prijs op. Waar het mij om gaat, is dat ik mijn handel tegen een zo goed mogelijke manier verkoop en daar nieuwe wegen voor zoek, ook online. Op Voedselmarkt.nl krijgen alle sectoren in de voedselketen een plek. Zo ontstaan er contacten, die er anders nooit zouden zijn geweest."

Voor meer informatie:
Cornelis Vlot
Voedselmarkt.nl
Mob: 06 39 01 74 47

Cornelis Uijttewaal
Fruitkwekerij Uijttewaal
Mob: 06 20 76 94 82
 
Publicatiedatum: