Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pink Lady sluit recordseizoen af

De volumes van 2013-14 naderen hun einde en de telers van Pink Lady® Brand Apples in Washington State kunnen terugkijken op een tweede recordseizoen op rij. Maanden van uitstekende distributie en de stijgende invloed van een 'nieuw' appelras droegen daar aan bij. Volgens cijfers van de Yakima Valley Growers-Shippers Association zijn de volumes van de Cripps Pink op weg naar ruim 3,89 miljoen dozen. Vorig jaar waren dit er 3,4 miljoen.



Volgens John Reeves, manager van Pink Lady America in Yakima, is deze appel goed op weg. "De marketing is al een aantal seizoenen een succes en ook de productie stijgt." Ook verwijst Reeves naar de distributie van de appelen dit seizoen. Niet alleen werden er wekelijks meer appelen verscheept dan van tevoren gedacht, ook deed de Pink Lady dit beter dan alle andere appelrassen.

Dit was bovendien het eerste seizoen waarin de nieuwe Maslin in grote volumes beschikbaar werd. De oogstperiode van de Maslin start al in begin oktober, terwijl de normale Cripps appelen eind oktober/begin november geoogst worden. "Deze vroege appel maakt de markt dynamischer." Bovendien beperkt de vroege beschikbaarheid de kans op vorstschade en biedt het nieuwe mogelijke productiegebieden.

Publicatiedatum: