Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oezbekistan verdubbelt AGF-export naar Rusland

Tegen het eind van 2016 zou Oezbekistan de exportvolumes van groenten en fruit naar Rusland gaan verdubbelen naar 500.000 ton per jaar, aldus de vertegenwoordiger van het ministerie van Landbouw in Oezbekistan, Olimba Artykov. Volgens hem was de groente- en fruitexport van Oezbekistan naar Rusland vorig jaar gelijk aan 200.000 ton, goed voor ongeveer 224 miljoen euro. Dit jaar wordt de export verondersteld toe te nemen met 50-70.000 ton, om zo de 300 miljoen euro te bereiken.

Volgens de vertegenwoordiger van het ministerie gaat 80% van de totale Oezbeekse groente- en fruitexport naar Rusland. Vorig jaar versloeg Oezbekistan Spanje, Polen, Italiƫ, Argentiniƫ en Marokko wat betreft de export van groenten en fruit naar Rusland. Tegelijkertijd houden bepaalde dingen de exportstijging ook tegen, zoals de technische staat van gespecialiseerde vrachtwagens in Oezbekistan, en strikte maatregelen voor quarantaineveiligheid bij de Russische douane.

Eerder was al gemeld dat Oezbekistan momenteel een netto-exporteur van levensmiddelen (vooral groenten en fruit) is ter waarde van 3,74 miljard euro. Bovendien zijn de exportvolumes van agrarische producten de laatste drie jaar verdriedubbeld. In totaal exporteert de republiek Oezbekistan zo'n 180 soorten verse en verwerkte groenten en fruit naar 80 landen.
Publicatiedatum: