Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De meest voedzame sla is de Romaine

Groene sla wint voortdurend aan populariteit, los of als bijgerecht bij andere producten. Het is ook nog eens gezond, want het product bevat veel vitaminen, antioxidanten en voedingsstoffen, naast het feit dat het heel gemakkelijk te bereiden is. Hoewel de vier soorten groene sla goed zijn voor ons lichaam, heeft Romaine de leidende positie op het gebied van voedingsstoffen.

De vier soorten zijn de botersla (kropsla) (Lactuca sativa), de ijsbergsla (ijssla) (Lactuca sativa), de gifsla (Lactuca virosa) en de bindsla (of Romaine).

De laatste bevat de meeste vitamine A; 17% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, vergeleken met de iets lagere verhouding van de rest. Het is vermeldenswaard dat deze vitamine zorgt voor onze ogen, botgroei, reproductie, celdeling en diverse ademhalings-, urine- en darmfuncties, zodat het eten van dit type sla zeer gunstig is voor ons lichaam.

Een andere factor die bijdraagt aan de Romaine is het gehalte aan antioxidanten. Deze worden speciaal aanbevolen bij chronische ziekten zoals hartziekten of kanker. Nog een reden om bindsla te eten is het hoge gehalte aan vitamine C, kalium, foliumzuur en luteïne, alsmede de vitamine K.
Publicatiedatum: