Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We volgen het voorbeeld van de mango's"

Braziliaanse papajatelers zetten in op promotie

De Braziliaanse overheid heeft de website Brazilianpapaya.com in het leven geroepen om consumenteninformatie te verstrekken over de papaja. De site voorziet consumenten met tal van recepten, gezondheidstips en een uitleg over hoe je de papaja het beste schilt. Dat lijkt geen overbodige luxe.Bij Google geeft het woord 'papaya' 10,2 miljoen resultaten, een stuk minder dan de 'pineapple' (80,3 miljoen) en mango (221 miljoen).

"Door het verspreiden van informatie en het leren van de consument over onze papaja's, met name in de Verenigde Staten, hopen we de bekendheid te vergroten", vertelt Fred Viera Tavares van de telersvereniging Union of Growers of Brazilian Papaya (UGBP). De telers exporteren de Golden Papaja's naar Europa, Canada en de VS en de Formosa-variëteit alleen naar Europa. De UGBP heeft plantages in zowel Baraúna als Rio Grande do Norte, zodat men jaarrond kan produceren.

De Braziliaanse papaja-productie is de afgelopen tien jaar met 6% gestegen, maar de export nam in 2013 met 9% toe ten opzichte van 2012. De promotionele inspanningen lijken dus hun vruchten af te werpen. "Het is een weg van een lange adem, met name in landen waar de papaja's traditioneel niet worden geconsumeerd, maar we volgen het voorbeeld van de mango's, die met veel promotie een vast plaats in het schap hebben verkregen", vertelt de teler.

Voor meer informatie:
UGBP - Crown Global Corp.
Commercial International Market
T: +1 305 365 7811
info@ugbp.com
www.ugbp.com
www.brazilianpapaya.com
Publicatiedatum: