Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anti-insect netten in Frankrijk tegen aardbeiplagen

Insectwerende netten wordt getest om te zien of ze kunnen beschermentegen aanvallen van de Drosophila suzukii vlieg. De eerste resultaten laten ziendat ze interessant kunnen zijn voor de bescherming van beschutte aardbeien.

Een maand eerder dan vorig jaar is de Drosophila suzukiivlieg al aanwezig in de tunnel van de groeiendeaardbeien, namelijk sinds half juni en zelfs begin mei in de Alpes-Maritimes.Deze prematuriteit is het gevolg van de zachte winter en de warme lente die de ontwikkelingvan de vlieg begunstigen; het is de nummer 1 plaag voor aardbeien, kersen enframbozen. 

Voor aardbeien berusten de strategieën om de vliegen tebestrijden op preventie, vroege opsporing en chemicaliën, die niet ergeffectief en onverenigbaar zijn met de omringende fauna en de biologischesector, die ze zouden willen ontwikkelen. Ze zijn momenteel bezig met het biologischbestrijden van de vlieg met parasieten en anti-insect netten. Denetto-oplossing is geëvalueerd gedurende 3 jaar door Invenio binnen het Casdarprogramma (sinds 2013).

Publicatiedatum: