Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50% van de landbouwproductie in Arabische landen wordt vernietigd

Hassan Al Nuaimi, directeur van het Regionaal Bureau voor de Arabische Organisatie voor Landbouw Investerings-en Ontwikkelingsmaatschappij, zei dat de verwaarlozing van normen en internationale eisen voor voedselveiligheid hebben geleid tot de vernietiging van 50% van de landbouwproducten in de Arabische wereld, en aldus bijdragen aan een toename van de omvang van het voedseltekort.

Hij legde de nadruk op de noodzaak om te streven naar het intact houden van voedsel van teler tot tafel, eraan toevoegend dat "de regeringen ook een actieve rol in het verbeteren van de voedselveiligheid moeten nemen."

Hij verklaarde dat "de terughoudendheid van de particuliere sector om te investeren in dit gebied heeft bijgedragen aan het verergeren van het voedseltekort in de Arabische wereld". Hij riep de Arabische Autoriteit voor de Landbouw Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij op om soevereine fondsen te creƫren om bij te dragen aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor de landbouw.

Hij benadrukte dat het gebrek aan investeringen in de landbouw-infrastructuur een bedreiging is voor de industrie, "omdat het falen van particuliere bedrijven, om het verkeer van goederen tussen de steden en havens te vergemakkelijken, een belemmering is voor het bereiken van hogere gewasproducties".

Al Nuaimi riep op tot een nieuwe strategie om de toegang van particuliere investeringen in de agrarische sector te stimuleren, en wees erop dat "de omvang van het voedseltekort in de Arabische wereld jaarlijks al het bedrag van 35 miljard dollar overschrijdt, en het steeds weer toenemen daarvan begrensd moet worden met ongeveer 10% per jaar. "
Publicatiedatum: