Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour groeit voor het eerst in vijf jaar in Italië

Carrefour Q2 noteerde voor het tweede kwartaal een geconsolideerde omzet van 20,5 miljard euro, een stijging van 4,9 procent. De Franse keten doet het goed in Europa: de autonome groei was 1,9 procent, en in Frankrijk zelf bedroeg de omzetgroei 2,4 procent.

In Italië gingen de verkopen voor het eerst in 5 jaar omhoog, met 2,9 procent. "Italië was een aangename verrassing," zegt analist Pradeep Patti. "De kers op de taart zogezegd." Toch blijft de Italiaanse retailmarkt lastig, zeggen insiders.

Het aandeel steeg 1,4 procent tot € 27,99 om 10:17 uur in Parijs, waarmee de marktwaarde van de keten uitkwam op 20,6 miljard euro. De Europese biologische omzet steeg 1,9 procent in het tweede kwartaal, vergeleken met 0,4 procent in het eerste kwartaal. Carrefour kwam vorige maand overeen om de Franse winkels van discounter Distribuidora Internacional de Alimentacion SA (DIA) terug te kopen. Daarnaast werkt de onderneming aan het versterken van de verkoop in Europa, Latijns-Amerika en China.

Bron: esmmagazine.com
Publicatiedatum: