Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS overweegt import appelen uit China

APHIS stelt voor om een wijziging aan te brengen in de groenten- en fruitregelgeving om de invoer van verse appelen (Malus pumila) uit China in de Verenigde Staten toe te staan.

Als voorwaarde voor deelname moeten appelen worden geproduceerd in gebieden in China, waar de oosterse fruitvlieg (Bactrocera dorsalis) voor zover bekend niet voorkomt, in overeenstemming met een systeembenadering die voorschriften voor de registratie van de plaatsen van productie en pakhuizen, inspectie voor quarantaine organismen op gezette tijden door de nationale instantie voor gewasbescherming van China, opvangen van fruit, de vrijwaring, etikettering, en de invoer in commerciële zendingen. Appelen uit gebieden in China waar het voorkomen van de oosterse fruitvlieg bekend is, kunnen in de Verenigde Staten worden ingevoerd als, in aanvulling op deze eisen, de appelen zijn behandeld met begassing plus koeling.

Alle appelen uit China moeten verplicht een fytosanitair certificaat hebben met een aanvullende verklaring, waaruit blijkt dat aan alle voorwaarden voor de invoer van de appelen is voldaan en dat de zending appelen is geïnspecteerd en vrij is van schadelijke organismen. Deze actie zou toestemming moeten geven voor import van appelen uit China naar de Verenigde Staten en tegelijkertijd de bescherming bieden tegen het binnenbrengen van schadelijke organismen.

APHIS zal alle reacties, ontvangen op of vóór 16 september 2014, overwegen.

Voor meer informatie:
Marc Phillips
APHIS
Tel: +1 (301) 851-2114

Publicatiedatum: