Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitrecalls Californië blijven uitbreiden

De recente recall van steenfruit van het bedrijf Wawona Packing uit Californië, heeft zowel een goed als slecht gevolg: er zijn geen meldingen geweest van mensen die ziek werden van besmette voeding, maar de omvang van de recalls blijft toenemen. 

Op 19 juli kondigde de Amerikaanse Voeding- en Drugsadministratie (FDA) aan dat Wawona vrijwillig pruimen, pluots, gele perziken en nectarines terugriep, wegens zorgen om mogelijke besmetting door Listeria monocytogenes bacteriën. Wawona gaf een lijst van 30 pagina's vrij met de ID-nummers van alle mogelijk betrokken fruitpartijen. De getroffen merknamen waren Wawona, Sweet2Eat en Harvest Sweet.

Op 21 juli plaatste de Voedselinspectie van Canada een recall . De eerste meldingen suggereerden dat Wegmans-winkels besmette partijen zouden hebben ontvangen, maar sindsdien is de lijst gestaag uitgebreid tot Ralph's en Food4Less, ShopRite, Stop and Shop, Trader Joes', Walmart en Sams' Club, Costco, Krogers en meer. Teruggeroepen producten omvatten niet alleen meer de vruchten zelf, maar ook gebakken of verwerkte goederen die ermee gemaakt zijn.

Iedereen met fruit of levensmiddelen van de verdachte ladingen, zou het product moeten terugbrengen naar de winkel, of weggooien. Echter niet alle steenfruit, zelfs niet alle van Wawona, is in gevaar; alleen die van de partijnummers op deze .pdf-lijst.

Source: consumeraffairs.com
Publicatiedatum: