Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opal-pruimen te koop

Britse pruimenseizoen gelanceerd in Waitrose

Het Britse pruimenseizoen is deze week gelanceerd in Waitrose; Opal-pruimen zijn nu te koop. Het zomersteenfruit wordt voor Waitrose geteeld op geselecteerde teeltbedrijven, waaronder Bentleys Castle Fruit Farm in Newent, Gloucestershire. Telers Michael & Chrissie Bentley hebben het bedrijf sinds 2002 in handen en telen pruimen exclusief voor Waitrose.



Het vroegepruimenseizoen is dit jaar het tegenovergestelde van het zeer late seizoen vorig jaar. Het verschil tussen warmte overdag en koele avondtemperaturen is gunstig voor de rijping, en de recente weersomstandigheden waren ideale teeltomstandigheden. De boomgaarden in Gloucestershire en Kent zijn zwaar beladen met pruimen; een prachtige oogst wordt verwacht.

De soorten Engelse pruimen die nu in Waitrose worden verkocht, zijn: de Opal (vroege soort met roodgevlekte schil en zoete smaak), de Reeves Seedling (met mooi geel vruchtvlees en een roodpaarsige afwerking) en de traditionele geel/roze Victoria die in augustus en september beschikbaar is, voordat het zomerseizoen eindigt met de donkerpaarse Marjorie Seedling. Late soorten Engelse pruimen werden geplant door telers in Gloucester en Kent om het beperkte Britse seizoen te verlengen.

Michael Bentley van Bentleys Castle Fruit Farm is blij dat het seizoen er zo veelbelovend uitziet. De boomgaarden werden in juni zwaar met de hand uitgedund, en het resultaat is een fantastisch kwaliteitsgewas.

Voor meer informatie:
Steve Maxwell
World Fruit
Tel: +44 01775 717000
of
Rik Connor
World Fruit
Tel: +44 01227 285500
www.worldwidefruit.co.uk
Publicatiedatum: