Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Depron absorptieplaatje zorgt voor langere houdbaarheid aardbeien

Depron is er in geslaagd een absorptieplaatje te ontwikkelen waardoor aardbeien aantoonbaar langer houdbaar blijven. De HAS Hogeschool Den Bosch heeft na uitgebreide tests vastgesteld dat aardbeien geteeld op volle grond langer houdbaar blijven indien de gebruikelijke noppenfolie wordt vervangen door een absorptieplaatje. Dit laatste levert voor de gehele keten (van teler tot consument) een geweldig voordeel op en zorgt voor toegevoegde waarde op het gebied van duurzaamheid en voedselveiligheid.



Depron is actief in het ontwikkelen van polystyreen schuimproducten en heeft in het verleden de "open celstructuur" voor polystyreenverpakkingen ontwikkeld. Deze vinding heeft ertoe geleid dat voor de visverpakkingsindustrie speciale absorberende plaatjes zijn ontwikkeld. Door het ontwikkelen van een nieuwe polystyreen receptuur heeft Depron nu een absorptieplaatje ontwikkeld dat geschikt is voor zachtfruit- en vlees verpakkingen.

De HAS Hogeschool Den Bosch heeft gedurende de maanden februari en juli grote hoeveelheden aardbeien in verschillende verpakkingen en onder verschillende omstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid getest. Het resultaat was significant:
• De houdbaarheid wordt gemiddeld met twee dagen verlengd.
• De aardbeien zien er beter uit.
• De onderlegger neemt alle vocht op waardoor lekkage wordt voorkomen.

Zowel voor de Nederlandse markt als voor export levert dit nieuwe product grote voordelen op. En de markt waarin deze innovatieve absorptiebodem een rol kan gaan spelen is zeer groot. De praktijk wijst uit dat er nu nog veel verpakte vlees- en zachtfruit producten (die vocht loslaten) zoals bramen, frambozen, aardbeien en champignons worden weggegooid. De nieuwe absorptiebodem van Depron zal zeker gaan bijdragen aan het terugdringen van deze verspilling.

Voor meer informatie:
Hanno Hoekstra
Depron
Tel: 0495-458 623
Mob: 06-53568352
hanno.hoekstra@depron.nl
www.depron.nl

Publicatiedatum: