Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verwachte productie 20 ton

Jacco Merkens enige Nederlandse teler met Red Love

Tholen - Fruitteler Jacco Merkens uit Werkhoven heeft een bedrijf met een areaal van 33 hectare en teelt diverse hardfruitrassen. Dit jaar komt hij met iets nieuws: De Red Love. Hij is de enige teler in Nederland die dit unieke product mag produceren. "Vijf jaar geleden liep ik er tegenaan. De smaak was toen nog niks, maar inmiddels is de kwaliteit enorm gestegen. Toen de rechten vrij kwamen, heb ik besloten om Red Love te gaan telen. Het is een appel met rood vruchtvlees en vol van antioxidanten. "De Red Love is voor mij een nieuwe uitdaging voor me", vertelt hij enthousiast.



Overleven
Jacco ziet het jaar positief tegemoet. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De laatste jaren was het best moeilijk in de fruitteelt. Om te overleven, moet je met nieuwe producten komen. Met dit nieuwe ras probeer ik weer verder vooruit te komen en hopelijk kan ik er positieve energie uit halen. Het is een eer om dit mooie product te telen" Hij is een kleine partij, maar hoopt met Red Love te scoren. "Ik heb er voor gekozen om deze appel zelf af te zetten, dus ik ben nog op zoek naar nieuwe afnemers. Ik sta open voor nieuwe ideeën."



In oktober verwacht hij 20 ton te oogsten. "Het is nog niet zo heel veel, maar dit jaar is de eerste echte pluk. Er staan nu 5000 jonge fruitbomen van het nieuwe ras, dus de komende jaren zal de productie toenemen."

Voor meer informatie:
Jacco Merkens
Molenspoor 3
3985 SH Werkhoven
Tel: 06-12390854
jcmerkens@hetnet.nl