Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spitskool makkelijker verteerbaar dan witte kool

Spitskool is nauw verwant aan witte kool. Hij ziet er echter niet alleen iets anders uit, maar is ook makkelijker verteerbaar, meldt het Duitse nieuwsmagazine 'Focus' op haar website. In de zomer smaakt de groente bijzonder mals. Spitskool veroorzaakt minder winderigheid en is daarom makkelijker verteerbaar dan witte kool. Bovendien is de groente gezond: hij bevat slechts 20 kcal per 100 gram en vitamine C, vitamine B, bètacaroteen en kalium.

Of een spitskool vers is, kan de consument herkennen aan lichtgroene, knapperige bladeren. Deze mogen geen bruine plekken hebben. De groente is echter niet zo lang houdbaar als witte kool. Desondanks blijft hij een aantal dagen vers wanneer de spitskool in een vochtige doek gewikkeld wordt en in de koelkast wordt bewaard.
Publicatiedatum: