Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE: marktbericht kersen week 29

Prijzen Duitse kersen weer licht gestegen

In week 29 waren er op de Duitse groothandelsmarkten met name kersen uit eigen land aanwezig. De tweede grote leverancier was Turkije. Er was in deze week minder aanbod van kleinere kalibers, maar er waren voldoende grote kersen (vanaf 26 mm). In Frankfurt verkocht men Kordia en Regina in maat 30/32 en 34. Die afzet verliep vlot, ondanks dat er 8 euro per kilo voor deze kersen werd gevraagd.



Goede prijzen en kwaliteit
De kwaliteit van de binnenlandse kersen was goed. Er waren wel andere origines met mindere kwaliteit zoals de Turkse Napoleon. De prijzen voor grote maten lagen gemiddeld wat hoger dan de week ervoor, er was weer een kleine stijging te zien. Voor Duitse was dat 3,84 per kilo. Voor Turkse werd 2,98 per kilo gegeven en Spaanse kostten 2,38. Voor de kleinere kersen werd minder betaald. Gemiddeld 2,33 per kilo voor Duitse en 2,14 per kilo voor de Turkse.

In 2013 werd er meer betaald voor de Duitse kersen, toen was de gemiddelde prijs van grote kersen in week 29 ruim 50 cent hoger dan dit jaar in dezelfde week.



Bron: BLE

Klik hier voor het volledige kersenmarktbericht


Publicatiedatum: