Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Maes, Zeghers

"Tekort aan citroenen zorgt voor hoge prijzen"

Tholen - De vraag naar citroenen ligt momenteel op een hoog niveau, maar de volumes zijn niet aan te slepen. Dit heeft met name te maken met de tekorten die zijn ontstaan tijdens de teelt in Argentiniƫ. Meer dan de helft van de citroenen kon namelijk niet worden geoogst. Het Spaanse citroenenseizoen liep dit jaar al een maand langer door. Dit vertelt Peter Maes van importbedrijf Zeghers. "We hebben tot eind juni/begin juli nog heel vlot Spaanse Verna citroenen verkocht. "De kwaliteit was top, mijn leverancier in Spanje had echt een goede keuze gemaakt bij het aankopen van de citroenen in de boomgaarden."



Hij geeft aan dat de klanten meestal eerder 'klaar' zijn dan de Spaanse citroenen. "Normaal beginnen de klanten zo begin juni te mopperen op de kwaliteit van de Spaanse Verna's en nu vond iedereen het spijtig dat het afgelopen was."

Tekorten

Twee weken geleden startte Zeghers met het Argentijnse seizoen. "Onze eerste containers met Argentijnse citroenen zijn eind week 28 binnengekomen. In eerste instantie was ik niet echt tevreden over de kwaliteit. Maar door de marktsituatie werd alles vlot en aan hoge prijzen verkocht." Eind deze week komt er weer een lading binnen bij Zeghers. "De markt is echt gevoelig. De prijzen liggen al op 1,50, hetzelfde als toen we stopten met de Spaanse. Ik vermoed dat de prijzen nog gaan stijgen en kan niet voorspellen waar het zal eindigen. De komende weken zijn de aanvoeren echt zeer laag. Als er echte tekorten komen halen we de citroenen uit Zuid-Afrika en Chili."
 
Voor meer informatie:
Peter Maes
Zeghers N.V.
Europees Centrum
Werkhuizenkaai 112/154
Magazijn 30/31
1000 Brussel - Belgiƫ
Tel: +32-22424596
Fax: +32-22420448
www.zeghers.be