Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Daan Dees: "Importboycot aardappelen Rusland belangrijke overweging bij beslissing"

Terrapoint stopt met sorteren en verpakken aardappelen en uien, maar breidt op- en overslag uit

Per 1 augustus aanstaande stopt Terrapoint met het sorteren en verpakken van aardappelen en uien. Het bedrijf uit Breskens breidt de activiteiten rondom de op- en overslag van deze en meer producten of goederen uit. Dat maakt Daan Dees in een brief aan relaties bekend. "De hevige concurrentie uit binnen- en buitenland maakt dat er met zeer lage marges genoegen genomen moet worden. Om rentabiliteit te kunnen genereren is het dan noodzakelijk om continu grote tot zeer grote volumes te verwerken. De bijbehorende en vooral uiteenlopende risico's zijn voor Terrapoint te groot en staan geenszins in verhouding tot de marges", verklaart de directeur.

"Een belangrijke overweging bij onze beslissing is dat Rusland, één van onze belangrijkste afzetgebieden, de grenzen voor onze aardappelen langdurig gesloten heeft. Ook voor andere bestemmingen ervaren we in toenemende mate ernstige handelsbelemmeringen. Dit past uitstekend in de internationaal breed gedragen policy van landen om meer onafhankelijkheid van voedselimport na te streven en de eigen productie te beschermen", vervolgt Daan. "Het is steeds moeilijker geworden om ons met een kwalitatief goed product te onderscheiden in de markt ten opzichte van buitenlandse leveranciers. De door de klanten gewenste kwaliteit is in Nederland vaak maar minimaal beschikbaar. Het kwaliteitsrisico weegt ons erg zwaar met vaak grote gevolgen."

"Om onze besluiten tot aanpassing van de activiteiten snel te kunnen effectueren en de daarmee vrijvallende ruimtes beschikbaar te krijgen voor op- en overslag kiezen we voor snelle verkoop van de overtollig geworden machines en installaties via de daartoe gespecialiseerde kanalen van Troostwijk, de marktmeester in internationale online verkoop van agricultural and industrial equipment. We nodigen u vriendelijk uit via www.troostwijkauctions.com/nl de voortgang te volgen en hopen u ook op de kijkdag zaterdag 13 september te ontmoeten", vervolgt Daan. "Samenvattend stopt Terrapoint B.V. met het sorteren en verpakken van aardappelen en uien. De andere activiteiten, met name op- en overslag, breiden we uit. Alle voor ons overtollige machines en inventaris laten we door Troostwijk online veilen voor een internationaal publiek. We hechten er sterk aan alle lopende afspraken zo correct mogelijk na te komen en zullen er dan ook alles aan doen om dat te realiseren."
Publicatiedatum: