Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
producten vanaf najaar verkrijgbaar in Markthal Rotterdam

Streekproductencoöperatie Goeree-Overflakkee in oprichting

Ruim 30 streekproducenten die actief zijn op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om hun streekproducten te promoten en breed aan de man te brengen. Ze zijn momenteel bezig met de oprichting van een coƶperatie waaraan lokale streekproducenten deel kunnen nemen. Het is de bedoeling dat de streekproducten van Goeree-Overflakkee vanaf dit najaar te verkrijgen zijn in de Markthal in het centrum van Rotterdam, die in oktober 2014 wordt geopend.



De producenten richten zich op het promoten en in de markt zetten van het brede scala aan streekproducten dat op Goeree-Overflakkee wordt geteeld, gevangen en geproduceerd. Denk hierbij onder meer aan aardappelen, (geiten)kaas, vis, garnalen, tomaten, groente, eieren, rabarberchampagne en groene asperges. Naast de gezamenlijke verkoop in de Markthal in Rotterdam, denken de producenten ook na over andere activiteiten zoals levering aan de lokale horeca en een streekfoodfestival. Dit alles met het doel om Goeree-Overflakkee en haar streekproducten op de kaart te zetten.

Markthal
Op zaterdag 12 juli brachten diverse streekproducenten, wethouder Arend-Jan van der Vlugt, Steef Visser (voorzitter van de Federatie Ondernemers Goeree-Overflakkee) en een afvaardiging van de Rabobank, een bezoek aan de nu nog in aanbouw zijnde Markthal in Rotterdam. Zij werden rondgeleid en kregen te horen welke mogelijkheden de Markthal hen biedt. Zo konden zij met eigen ogen de plek zien waar hun producten dadelijk mogelijk worden verkocht. "Als ondernemer zie ik veel kansen op de markthal. Een geweldig gebouw veel publiek: go there where the action is. We moeten laten zien en proeven dat we producten met een verhaal hebben", aldus Andre Koudstaal.

EilandMarketing
"Het is mooi om te zien hoe onze streekproducenten en enkele lokale vissers de handen ineen hebben geslagen om hun producten gezamenlijk te promoten en verkopen! De Markthal in Rotterdam is bij uitstek een geschikte locatie. Dit is het eerste initiatief dat in het kader van EilandMarketing concreet handen en voeten krijgt. Het is een mooi project waarmee Goeree-Overflakkee en haar streekproducten definitief op de kaart worden gezet", aldus wethouder Arend-Jan van der Vlugt. "Geweldig dat de ondernemers hier gezamenlijk kunnen optrekken" vult Steef Visser aan.

Bron: Gemeente Goerree-Overflakkee

Publicatiedatum: