Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nu nog concurrentie uit Egypte

Spanje: Tekorten en hoge prijzen verwacht op druivenmarkt

Het Spaanse tafeldruivenseizoen in Murcia is 15 dagen eerder van start gegaan en heeft al op voorhand te kampen met een daling van de omvang van de productie van tussen de 20 en 30% ten opzichte van een normale oogst. Dit als gevolg van een verandering van de productiecyclus in de plantages. Vorig jaar leidde deze tot een groter volume (30%).



De tekorten hebben evenwel niet geleid tot prijsstijgingen, vooral vanwege het feit dat er sterke concurrentie is uit Egypte. Niettemin zijn handelaren positief gestemd: "Murcia is vroeg aan de markt en daarom overlappen we met het Egyptische seizoen. Maar dat loopt nu ten einde en dan zullen we de prijzen snel zien stijgen."



Op dit moment vermarkt de onderneming El Ciruelo witte pitloze druiven, de Sugraone en Mistery, en het zal snel beginnen met de Thompson, de Magenta (rode pitloze) en de Midnight Beauty (zwarte pitloze). "In de komende weken zullen we beginnen met het leveren van Sweet Celebration, en later Crimson, Allison, Scarlotta en Timpco, evenals Sable, Melody en Autumn Royal. Bijna onze gehele productie bestaat uit pitloze rassen. Onze voornaamste afzetlanden zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinaviƫ," zegt Cristina Gutierrez, hoofd marketing.




Meer informatie:
Cristina GutiƩrrez
Grupo El Ciruelo
Ctra. Alhama-Cartagena, Km 2,5.
ALHAMA - MURCIA - Spain
T: +34 968 630 645
M: +34 629 253 150
cristina@elciruelo.com
www.elciruelo.com
Publicatiedatum: