Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: GEO investeert 700.000 euro in foliemachine voor komkommers

GEO, de groentetelersorganisatie Oostenrijk, heeft circa 700.000 euro geïnvesteerd in een nieuwe foliemachine voor het verpakken van komkommers in Wallern, meldt de Oostenrijkse website orf.at. Een handelsketen wil de komkommers namelijk verpakt geleverd krijgen.



De nieuwe foliemachine werd door de medewerkers van groentehandelaar Perlinger gebouwd. Ze bestaat uit drie hoofddelen die uit verschillende landen stammen - namelijk uit Italië, Spanje en Duitsland. Voor het bedienen van de machine is slechts weinig personeel nodig.



Ter plaatse wordt gecontroleerd of de verpakking van de komkommers ook daadwerkelijk in orde is. Is dat niet het geval, dan wordt de folie verwijderd en vervangen. Dagelijks verlaten tussen de 25 en 30 vrachtwagens het bedrijf. De op wens van de klant verpakte groenten worden vervolgens in Vorarlberg afgeleverd. "Deze uitgekiende logistiek is een grote uitdaging. Daarvoor wordt elke morgen een plan gemaakt", zegt groentehandelaar Werner Perlinger. Dagelijks verlaten 30.000 kisten met verpakte waren het bedrijf.
Publicatiedatum: