Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede asperge- en aardbeienoogst in Schleswig-Holstein

In de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein teelde men dit jaar op in totaal 441 hectare asperges, meldt de Duitse website Proplanta.de. Van dit totale areaal kon men op 353 hectare asperges oogsten. Daarmee is het oogstareaal sinds 2007 met circa een kwart toegenomen, aldus het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat.

De gemiddelde oogstopbrengst per hectare wordt geschat op zo'n 4.400 ton. Dat zou acht procent meer zijn dan vorig jaar en 14 procent meer dan het langjarig gemiddelde, een topoogst dus. Daarmee kan men in Schleswig-Holstein in 2014 uitgaan van een oogst van bijna 1.600 ton asperges.



Ook de aardbeienoogst in de deelstaat verloopt goed. Men teelt dit jaar op 1.193 hectare aardbeien in de volle grond, waarbij men van 903 hectare kan oogsten. Dat is een ongeveer even groot areaal als in de afgelopen jaren. Bovendien wordt er nog op circa 18 hectare onder hoge overkappingen geteeld. Volgens de eerste schattingen - tot nu toe is ongeveer de helft van de oogst afgesloten - kan er in de vollegrondsteelt een oogstopbrengst van 11.600 ton per hectare verwacht worden. Dat zou zo'n zes procent meer zijn dan vorig jaar en drie procent meer zijn dan het langjarig gemiddelde. Men verwacht dat er in totaal 10.700 ton aardbeien in de deelstaat geoogst zullen worden.
Publicatiedatum: