Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelaren tevreden over start Italiaans druivenseizoen

Het Italiaanse druivenseizoen loopt nu enkele weken en over het algemeen heerst er tevredenheid over de markt. Sergio Ronchetti, manager van Fruttital, geeft aan dat ze met name pitloze Thompson druiven uit Apulia vermarkten. Met zijn bedrijf staat hij op de groothandelsmarkt in Bologna. "Ook zijn de Vittoria druiven net van start gegaan. De kwaliteit is geweldig en we hebben prijzen bereikt tot zelfs 2,50 per kilo. We hebben momenteel weinig te klagen, ook de aardbeien en kersen doen het goed. Meloenen en abrikozen daarentegen minder." Een groot deel van de druiven komt van Sicilië en het zuiden van Italië.



Groothandelsmarkt Cesena
In een andere Italiaanse groothandelsmarkt, Cesena, is de marktsituatie vergelijkbaar. Riccardo Bargellini van Gobbi Gino vertelt dat ze momenteel bijna alleen Vittoria druiven hebben. "Ook is het ras Black Magic beschikbaar, maar dat is hier niet zo populair."

In het begin van het Italiaanse seizoen is Sicilië het belangrijkste productiegebied. "We hebben in 12 tot 15 dagen een volume van ruim 800 dozen verkocht voor 2,50 per kilo. Daarna kwamen er niet zo veel rijpe druiven meer uit het gebied, dus nam de verkoop af. Er was dus een gat voor de productie uit Apulia. "We zijn nu ook gestart met Vittoria druiven uit deze regio. We verkochten 156 dozen voor 2 euro per kilo, de beste prijs van de hele groothandelsmarkt in Cesena. De vraag was hoog, maar er was veel te weinig productie. We waren in de ochtend al uitverkocht."

Voor meer informatie:
Fruttital srl
Via Paolo Canali, 1 – Bologna c/o Caab
Tel.: (+39) 051 2861481
Fax: (+39) 051 2861510

Gobbi Gino snc
Via Dismano, 4001 - Pievesestina (FC) c/o Mercato ortofrutticolo
Tel e Fax: (+39) 0547 312041
Email: gobbiginosnc@virgilio.it
Web: www.gobbiginosnc.it
Publicatiedatum: