Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Almeria wil export naar Rusland uitbreiden

De uitvoer naar Rusland verhogen is het doel van de Spaanse producenten van Almeria die nu al de nieuwe EU-markten met hun producten aan het veroveren zijn. De eerste bestemming van groenten is Duitsland, dat 15% van de totale export absorbeert, gevolgd door Frankrijk met 11% en het Verenigd Koninkrijk. Wat fruit betreft, was Italië afgelopen januari klant nummer één (30,6% van de omzet), gevolgd door Portugal.

De Russische Federatie kwam pas op de vierde plaats met 11,5%. Het quotum dat Spanje bezat in deze markt, is dus laag in vergelijking met het potentieel en deze situatie is de exploitanten van de streek niet ontgaan: ze hebben besloten deel te nemen aan de volgende editie van World Food Moscow in september. Het evenement biedt de gelegenheid - voor een tiental bedrijven uit Almeria - om contact aan te gaan te met de Russische markt en hun eigen positie op eindmarkten te consolideren.

Bron: greenmed.eu
Publicatiedatum: