Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Granaatappelen kunnen hepatitis-C infectie voorkomen

Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat granaatappelen een rijke bronvan bepaalde verbindingen zouden kunnen zijn, die besmetting met het Hepatitis Cvirus helpt te voorkomen.

Onderzoekers van de Indian Institute of Science (IISc) in Bangalorehebben drie verbindingen gevonden in de granaatappel (punicaline, punicalagineen ellaginezuur), welke de activiteit onderdrukken in het gebied van hetgast-virus en helpen een aantal anti-HCV agentia te ontwikkelen tegen hetenkel gestrande RNA-virus. De wetenschappers van het IISc hebben ontdekt dat deze verbindingen de werking van het cruciale HCV enzym NS3-protease onderdrukken.

Blokkade van de NS3-protease-activiteit onderdrukt direct de aanmaak vanhet virale polyproteïne, een essentiële stap in de levenscyclus van het virus. Hun onderzoek suggereert ook datdeze verbindingen het binnendringen en de vermenigvuldiging van het virus in degastheer kunnen onderdrukken.

De wetenschappers hebben de remmers toegediend aan proefdieren (muizen)en geconstateerd dat deze snel worden opgenomen in het bloed. Zij vertoondenook geen toxische effecten.

"Consumptie van een dieet verrijkt met granaatappel is altijd goed voorhet behoud van een gezonde lever. Ca.een liter granaatappelsap biedt 1,5 a 2gram van deze verbindingen. De toekomstige generatie geneesmiddelen, gebaseerdop deze verbindingen uit de granaatappel, zou kunnen helpen voor preventie enbestrijding van complicaties veroorzaakt door HCV", zegt onderzoeksleider prof. SaumitraDas.

De studie getiteld "Small molecule inhibitors of HCV replicationfrom pomegranate" werd gepubliceerd op 24 juni in Scientific Report, eentijdschrift van de Nature Publishing Group.

Bron: hindustantimes.com 

Publicatiedatum: