Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Luc Adriaensen: "We zijn de ogen van de klant bij aankomst producten"

IDP hoopt op groei overzeese fruitaankomsten haven Antwerpen

Tholen -Logistiek dienstverlener International Distribution Partners is ruim 15 jaar actief bij de haven van Antwerpen. Luc Adriaensen, salesmanager van IDP vertelt dat de specialisatie van het bedrijf op vers fruit en noten ligt. We bieden het volledige gamma van logistieke diensten die verbonden zijn aan import alsook aan de export. " Het magazijn van I.D.P. is erkend als douane-entrepot type C alsook door het FAVV als 'Eerste keurpunt bij de binnenkomst in de E.G.' "We willen een volledig concept aanbieden, zodat alle producten zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming kunnen."



Fruit en noten
Hij vertelt dat ze elke fruitvariant kunnen vervoeren, behandelen en opslaan. "We hebben 17 koelcellen waardoor IDP u ook 17 verschillende temperaturen kan aanbieden. Alles wordt daarbij gestockeerd op palletniveau, waarbij elke pallet individueel bereikbaar is." IDP werkt voor de import van fruit hoofdzakelijk voor Europese importeurs, bij de noten ook voor de exporteurs vanuit de productiegebieden. "We houden dan hier een stock van buitenlandse producenten. Qua soorten zijn het met name aardnoten en pistache."



Elke minuut telt

In de loop der jaren is de fruitpijler blijven groeien in het bedrijf. "Ruim 10 jaar geleden kwam de container echt in opmars, en daar hebben wij op ingespeeld. We zijn gelegen net aan de rand van de haven. Hier vindt de opslag, behandeling, controle, inklaring en het verzenden van de producten plaats. Het vervoer van de haven naar de magazijnen wordt intern georganiseerd. Onze dossierhouders volgen we de containeraankomsten zeer nauwgezet op zodat we na de aankomst van het schip onze fruitcontainers onmiddellijk kunnen afhalen. We kennen de noden van de fruitimporteurs, elke minuut telt. Daarom hebben we ook dat deel van de logistiek in eigen beheer. De doorvoer vanaf hier naar de eindbestemming gebeurt deels ook met eigen koelwagens, afhankelijk van de wensen van de klanten. Deze kunnen er tevens voor kiezen om de container rechtstreeks vanuit de haven als 'door to door' te laten uitleveren." Naast fruit en noten verzorgt IDP ook de stockage en orderpick en distributie van een rijst- en pastaproducent.

Aanvoer overzee daalt niet
Volgens Luc is het momenteel niet te merken dat overzeese landen minder naar Europe exporteren. "Er schijnt een dalende trend te zijn, maar in volumes merk je dat niet direct, en ik denk ook niet dat we dat zullen zien. Overzeese producenten produceren meer en het extra dat ze produceren gaat niet naar Europa, dat is de ontwikkeling. Het Midden-Oosten en Verre Oosten zijn aantrekkelijke markten. In noten is het anders, het notenvolume kan minder snel aangepast worden, er kan minder snel op de verandering van de vraag worden ingespeeld. Je hebt gemiddeld zeven jaar nodig om het volume te vergroten. Wij kunnen als dienstverlener weinig invloed uitoefenen op de markt, maar we hebben wel de kennis. De goede contacten met klanten en het meedenken worden gewaardeerd en dat houden we ook hoog."



Potentie
De toekomst is moeilijk te voorspellen. "De concurrentie is sterk, het blijft knokken. Er is zeker potentieel, hopelijk stijgen de eerste aankomsten in Antwerpen zodat we terug onze fruitmarkt kunnen uitbreiden. Antwerpen heeft de laatste jaren meerdere 'first calls' gemist van overzeese schepen. Dit in het voordeel van Rotterdam. Momenteel is er weer zicht op een groei voor deze eerste aankomsten in Antwerpen."


Luc Adriaensen

"Door de nieuwe aanloop vanuit Zuid-Amerika en verwachte groei van Zuid-Afrikaanse export de komende jaren, zien we zeker potentie. Maar we moeten wel in gedachten houden dat we met een natuurproduct werken. Momenteel wachten we met spanning op de oogst van pistache en peanuts in september. Onze uitdaging is om ons dienstenpakket in de voeding zo gespreid mogelijk aan te bieden om risico's te beperken." Een uitbreiding van het pakket wordt dus in de nabije toekomst ook niet uitgesloten. Ons personeel heeft veel ervaring in de AGF-sector, we zijn de ogen van de klant bij aankomst van de producten in de loshaven. Die kennersblik in combinatie met een vertrouwensrelatie is voor ons en onze klanten van groot belang", besluit Adriaensen.

Voor meer informatie:
Luc Adriaensen
International Distribution Partners
Zuidkaai 5
2170 Antwerpen - Belgium
T: +32 3 644 77 73
F: +32 3 644 77 63
www.idpartners.eu
andriaensen.l@idpartners.eu